Apurahat lasten sydäntautien hoidon kehittämiseen

Apurahat lasten sydänsairauksien tutkimukseen ja hoidon kehittämiseen

Uuden Lastensairaalan Tukisäätiö sr on perustettu tukemaan ja edistämään lastentautien lääketieteellistä tutkimusta. Säätiö ylläpitää uudenaikaista lastensairaalaa ja edistää valtakunnallisesti lastenlääketieteellistä tutkimusta, opetusta ja koulutusta.

Säätiön yhteydessä toimii Lasten sydäntautien rahasto, joka tukee lasten sydänsairauksien tutkimusta ja hoitoa Suomessa. Rahaston toiminta perustuu Sydänliiton lahjoitukseen. Rahasto jakaa vuosittain apurahoja lasten sydänsairauksien tutkimukseen ja hoidon kehittämiseen.

Rahaston apurahat kohdennetaan:

  1. tutkimus- ja kehityshankkeisiin Uudessa lastensairaalassa, enintään 50 000 euroa
  2. sydänlapsen ja aikuisen hoitopolkuun liittyviin hankeisiin valtakunnallisesti, enintään 10 000 euroa
  3. matka- ja koulutusapurahoja sydänlapsia lastensairaaloissa Suomessa hoitaville henkilöille, enintään 1 000 euroa koulutuksiin kotimaassa, 3000 euroa Euroopassa ja 5000 euroa USA:ssa

 

 

Hankerahoitus myönnetään sairaalalle ja hakemuksessa (1 & 2) tulee olla hankkeen yhteenveto ja perustelut lasten sydänsairauksien hoidon kannalta sekä uskottava budjetti ja suunnitelman rahan käytöstä. Tutkimushanketta koskevaan hakemukseen tulee liittää tutkimuslupa ja eettisen toimikunnan lausunto. Lisäksi tarvitaan esimiehen hyväksyntä, jos hankkeen toteuttamiseen liittyy tutkimusvapaa.

Matka- ja koulutusapurahoja myönnetään tieteellisten kokousten, toimipaikkakoulutuksien ja hoidon kehittämiseen liittyvien taitokurssein osallistumiskuluihin sydänlapsia hoitaville ammattilaisille. Apuraha voi kattaa osallistumismaksun sekä matka- ja majoituskulut, mutta ei päivärahoja. Arviointiperusteena on koulutuksen sopivuus tarkoitukseen ja perusteltu syy.

Hakuohjeet

Hakemus toimitetaan sähköpostitse liitteineen YHTENÄ pdf:nä info@lastensairaalantuki.fi. Hakemuksia käsitellään kerran kuukaudessa ja ne arvio rahaston apurahatoimikunta.

Lisätietoa

Jouni Lounasmaa, asiamies
Uuden lastensairaalan tukisäätiö
jouni.lounasmaa@lastensairaalantuki.fi
+358 (0)40 533 5813

 

Säätiö

Tukisäätiö on Uuden lastensairaalan rakennuttaja ja kiinteistön omistaja. Rakensimme yhdessä jotain todella arvokasta - kiitos kaikille tukijoillemme!

Lue lisää

Juhlaseminaari

YK:n lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna teemalla lapsen oikeus hyvinvointiin. Viikko ajoittuu hienosti yhteen Uuden lastensairaalan 5-vuotissyntymäpäivän kanssa. Tervetuloa juhlaseminaariin 20.11.2023 klo 14.30–17.

Lue lisää

Lahjoita

Ilman yksityistä rahoitusta Uuden lastensairaalan rakentaminen olisi siirtynyt pitkälle tulevaisuuteen. Lahjoitusten ansiosta tutkimus- ja kehitystyö lasten hyväksi jatkuu ja Uusi lastensairaala on tulevaisuudessakin maailman paras lastensairaala lapsille.

Lue lisää