Merkittävä rahoitus taideterapian kehittämiseen Uudessa lastensairaalassa

Brita Maria Renlundin muistosäätiö, OLVI-säätiö ja joukko yksityishenkilöitä ovat päättäneet tukea taideterapian kehittämistä Uudessa lastensairaalassa yhteensä 420 000 eurolla. Rahoituksen turvin käynnistetään kolmivuotinen kehityshanke, jonka tavoitteena on saada tutkitusti tehokasta taideterapiaa tarjolle kaikille siitä hyötyville lapsipotilaille.

Yhdysvalloissa ja muualla Euroopassa musiikki- ja taideterapian käyttö sairaaloissa on vakiintunutta mm. tehohoidossa, syöpähoidoissa tai keskoshoidossa. Rahoituksella saadaan laajennettua taideterapiatarjontaa merkittävästi myös meillä Suomessa. Musiikki-, kuvataide- ja tanssiterapia tarjoavat vaihtoisia hoito- ja terapiamuotoja niille lapsille, jotka eivät kykene sanalliseen ilmaisuun tai työskentelyyn. 

Uudessa lastensairaalassa työskentelee tällä hetkellä kaksi musiikkiterapeuttia. Rahoituksen ansiosta voidaan perustaa laaja-alainen taideterapiatiimi ja hankkia toimintaan tarvittavia välineitä kuten soittimia. Tavoitteena on myös edistää taideterapioiden laajentumista kansallisella tasolla osaksi lasten ja nuorten sairaanhoitoa ja kuntoutusta.

Haluatko lisää hyviä uutisia? Tutustu säätiön toimintaan ja lahjoita tästä.

Säätiö

Tukisäätiö on Uuden lastensairaalan rakennuttaja ja kiinteistön omistaja. Rakensimme yhdessä jotain todella arvokasta - kiitos kaikille tukijoillemme!

Lue lisää

Juhlaseminaari

YK:n lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna teemalla lapsen oikeus hyvinvointiin. Viikko ajoittuu hienosti yhteen Uuden lastensairaalan 5-vuotissyntymäpäivän kanssa. Tervetuloa juhlaseminaariin 20.11.2023 klo 14.30–17.

Lue lisää

Lahjoita

Ilman yksityistä rahoitusta Uuden lastensairaalan rakentaminen olisi siirtynyt pitkälle tulevaisuuteen. Lahjoitusten ansiosta tutkimus- ja kehitystyö lasten hyväksi jatkuu ja Uusi lastensairaala on tulevaisuudessakin maailman paras lastensairaala lapsille.

Lue lisää