Säätiön rahoittama Lasten kipukeskus vakiinnutti paikkansa

Lasten kivunhoito on ottanut Suomessa loikan eteenpäin, sillä säätiön hankkeena vuonna 2020 alkanut kunnianhimoinen Lasten kipukeskus on liitetty pysyväksi osaksi Uuden lastensairaalan toimintaa.

Uudessa lastensairaalassa toimii nyt pysyvästi tiimi, joka tarjoaa lapsille ja nuorille räätälöityä kivunhoitoa ja tutkimusta. Rohkeana kokeiluna vuonna 2020 lähtenyt hanke syntyi vastaamaan selkeään tarpeeseen: Lasten kivunhoidossa oli aukko paitsi käytännön tekemiselle myös uudelle tiedolle. 

“Keskuksen perustamisen myötä lasten erikoissairaanhoitoon on syntynyt täysin uusi erikoisala, joka tarjoaa kauan kaivattua yksilöllistä ja perhekeskeistä hoitoa ja kuntoutusta kaikilla kivunhoidon osa-alueilla. Suurin osa potilaista parantuu jopa vuosia kestäneistä kivuista“, kertoo keskuksen johtaja Minna Ståhl toiminnasta. 

Lasten kivunhoidolle valtava tarve

Kun vielä 2020 keväällä vastaavaa säännöllistä polikliinistä toimintaa oli Uudessa lastensairaalassa vain pari tuntia joka toinen viikko, nyt toimintaa on joka päivä. Kipukeskus palvelee joka kuukausi payksilöllisesti kahtasataa pientä potilasta joka kuukausi. Potilaita palvellaan ympäri Suomea. Ja tulokset näkyvät: Vaikean kivunhoidon keinot ovat monipuolistuneet, esimerkiksi opioidien sijaan lasten kivunhoitoon on tarjolla muitakin lääkevaihtoehtoja ja mukaan on otettu tutkitusti tehokkaita lääkkeettömiä hoitomuotoja, kuten taideterapiaa. 

Apua yhdeltä luukulta

Suuri helpotus potilaan näkökulmasta on se, että Lasten kipukeskus tarjoaa perheille hoitoarvion yhdestä paikasta. Kipuklinikka tarjoaa myös konsultaatiota muille lastensairaaloille niin lasten akuutin kivun, pitkittyneen kivun ja saattohoidon kysymyksissä.

Kiitos kaikille lahjoittajille sekä Kipukeskuksen perustajakumppaneille Stiftelsen Brita Maria Renlund´s minne -säätiölle, Seriouslylle, Small Giantille, OLVI-säätiölle sekä Lastenklinikoiden Kummeille.

Haluatko lisää hyviä uutisia? Tutustu ja lahjoita uusiin hankkeisiin tästä.

Säätiö

Tukisäätiö on Uuden lastensairaalan rakennuttaja ja kiinteistön omistaja. Rakensimme yhdessä jotain todella arvokasta - kiitos kaikille tukijoillemme!

Lue lisää

Juhlaseminaari

YK:n lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna teemalla lapsen oikeus hyvinvointiin. Viikko ajoittuu hienosti yhteen Uuden lastensairaalan 5-vuotissyntymäpäivän kanssa. Tervetuloa juhlaseminaariin 20.11.2023 klo 14.30–17.

Lue lisää

Lahjoita

Ilman yksityistä rahoitusta Uuden lastensairaalan rakentaminen olisi siirtynyt pitkälle tulevaisuuteen. Lahjoitusten ansiosta tutkimus- ja kehitystyö lasten hyväksi jatkuu ja Uusi lastensairaala on tulevaisuudessakin maailman paras lastensairaala lapsille.

Lue lisää