Uuden lastensairaalan julkisivun seinälaattoja korjataan

Sairaalan julkisivun keraamiset seinälaatat kiinnitetään uudelleen.

Uuden lastensairaalan keraamisessa julkisivussa havaittiin vaurioita lokakuussa 2022. Suojaavat toimet tehtiin viivytyksettä ja käynnistettiin tutkimukset mahdollisten puutteiden ja niiden laajuuden selvittämiseksi.

Selvityksessä esiin tulleiden laattajulkisivussa havaittujen puutteiden vuoksi HUSin Kiinteistö- ja toimitilapalvelut, HUS Kiinteistöt Oy ja Uuden lastensairaalan tukisäätiö päättivät yhteisesti tilata laattajulkisivun uudelleen suunnittelun ja korjaamisen. Nyt tehtävällä korjauksella pyritään saamaan aikaa kestävä ja toimiva julkisivu, joka kestää vallitsevia luonnonkuormia ja sääolosuhteita nyt ja tulevaisuudessa.

Korjaustyöt alkavat kesäkuussa, ja töiden on arvioitu kestävän tammikuuhun 2025 asti. Työn aikana keraamiset laatat irrotetaan yksitellen, niiden kunto tarkastetaan ja kiinnitys uusitaan.

Työt tehdään useassa eri osassa sekä maasta käsin että nosturin avulla kattoterassilta. Työt aloitetaan sairaalan takaosasta kesäkuussa. Työskentelyä toteutetaan lohkoittain niin, että telineet pystytetään aina vain työskenneltävälle alueelle, ja siirretään seuraavalle alueelle sitä mukaa, kun työt saadaan tehdyksi.

Säätiö

Tukisäätiö on Uuden lastensairaalan rakennuttaja ja kiinteistön omistaja. Rakensimme yhdessä jotain todella arvokasta - kiitos kaikille tukijoillemme!

Lue lisää

Juhlaseminaari

YK:n lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna teemalla lapsen oikeus hyvinvointiin. Viikko ajoittuu hienosti yhteen Uuden lastensairaalan 5-vuotissyntymäpäivän kanssa. Tervetuloa juhlaseminaariin 20.11.2023 klo 14.30–17.

Lue lisää

Lahjoita

Ilman yksityistä rahoitusta Uuden lastensairaalan rakentaminen olisi siirtynyt pitkälle tulevaisuuteen. Lahjoitusten ansiosta tutkimus- ja kehitystyö lasten hyväksi jatkuu ja Uusi lastensairaala on tulevaisuudessakin maailman paras lastensairaala lapsille.

Lue lisää