Uuden Lastensairaalan tukisäätiön hallinto uudistuu

Tukisäätiön valtuuskunnan sekä hallituksen kokoonpano muuttuu 20.4.2022. Hallituksen puheenjohtajana säätiön perustamisesta lähtien toiminut Anne Berner jättää hallituksen säätiön sääntöjen mukaisten kausien tultua täyteen. Säätiön hallitus ja valtuuskunta kiittävät pitkäaikaista puheenjohtajaa tehdystä työstä säätiön ja lastensairaalan hyväksi.


Uuden lastensairaalan Tukisäätiön hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty kansanedustaja, entinen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

“Merkityksellisempää tehtävää ei voi kuvitella. Uusi lastensairaala on kaikkien Suomen lasten sairaala, se mahdollistaa hoidon vaikeasti sairaille lapsille ympäri Suomen. Laajasta yhteisestä kansanliikkeestä syntynyt lastensairaala on nyt toiminnassa, mutta työ ei lopu. Jatkamme maailman parhaan lastensairaalan ylläpitämistä ja kehittämistä HUS:n rinnalla ja suuntaamme yhä enemmän voimavaroja rahoittamaan ja mahdollistamaan lastenlääketieteellisen tutkimuksen ja hoidon kehittymistä”,  Grahn-Laasonen sanoo.

Hän toivoo säätiön löytävän yhä uusia kumppanuuksia ja yhteistyömuotoja.

Säätiön visioon kuuluu maailman parhaan lastensairaalakonseptin kehittäminen. Tähän sisältyy molemmilla kotimaisilla kielillä tapahtuvaa lastenlääketieteellisen tutkimuksen, opetuksen ja erikoistumisen edistäminen.

”Tukisäätiön toiminnalle on keskeistä lastentautien tutkimus- ja hoitomenetelmien kehittämisen mahdollistaminen ja on hienoa, että puheenjohtajana aloittaa kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen, jolla on osaamista ja kokemusta koulutuksesta ja tutkimuksesta”,  nimitysvaliokunnan puheenjohtaja Anne Berner toteaa.

Hallituksen muut jäsenet ovat Johan Aalto, Marja-Leena Rinkineva, Pekka Vauramo, Rauha Tulkki-Wilke, Jussi Mertsola sekä Antti Larsio.

Valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa rva Jenni Haukio ja muut jäsenet Siri Kolu, Helena Ranta, Eero Huovinen, Kari Raivio, Tuula Colliander, Kalle Hoppu, Tarja Lähdemäki, Meeri Haataja sekä Lilli Paasikivi-Ilves.

Tukisäätiön nimitysvaliokuntaan kuuluvat Sanni Grahn-Laasonen, rva Jenni Haukio, Kari Raivio sekä Johan Aalto.

Tukisäätiön asiamiehenä ja hankejohtajana toimii Anne Knaster.

Säätiö

Tukisäätiö on Uuden lastensairaalan rakennuttaja ja kiinteistön omistaja. Tukisäätiö jatkaa toimintaansa aktiivisesti myös rakennuksen valmistumisen jälkeen.

Lue lisää

Hanke

Ilman yksityistä rahoitusta Uuden lastensairaalan rakentaminen olisi siirtynyt pitkälle tulevaisuuteen – Rakensimme yhdessä jotain todella arvokasta.

Lue lisää

Tavoitteet

Säätiön visio, tarvoitteet ja tarkoitus.

Lue lisää